Annons
Nyheter

Räknar med budgivning på nya villatomter

Nu är taxorna för villatomter och flerfamiljshus fastställda. Kommunalrådet räknar med budgivning på de mest attraktiva tomterna.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2014

Det var två ärenden vid senaste kommunfullmäktige (28 april) som handlade om nya tomttaxor. Ärendena justerades direkt efter mötet, för att taxorna kulle kunna träda i kraft den 1 maj.

Enligt besluten blir taxan för villatomter 80 kronor per kvadratmeter för Övre Villastan och 180 kronor per kvadratmeter för Stadsskogen.

Annons

Taxan för flerbostadshus, par- och radhus fastställdes till 250-350 kronor per kvadratmeter bruttoarea (BTA).

I praktiken kan kostnaden för vissa villatomter bli högre.

– Försäljningen av tomterna sker via kommunens mäklare, sa Lars Holmin (M). Vi vet att det finns intresse för tomterna. Det är inte uteslutet att det därför kommer att bli budgivning, med flera intressenter på en och samma tomt. Vilket innebär att vi i praktiken får marknadspris.

Från förvaltningen fanns olika förslag att välja mellan, inför politikernas beslut: oförändrad taxa, taxa baserad på självkostnadsberäkningar eller en i vissa fall något sänkt taxa.

Som ett sätt att stimulera nybyggnation i Ulricehamns kommun valde politikerna varianten med en något lägre taxa än nuvarande.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons