Annons
Nyheter

Premiär för dans i Månsta'Parken

Alltsedan Bengt Hennings toner ebbade ut vid den sista danskvällen sommaren 1991 har ingen svängom tagits på dansbanan. I sommar bjuder dock Månsta'Parken upp allmänheten till dans under åtta torsdagskvällar med start den 6 maj.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2010
Foto: 

Tänk kulörta lyktor, korvkiosk, gröna kullar och väldoftande kavaljerer och kavaljerskor. Nostalgifaktorn är maximal i den vackra parken mitt ute i skogen.

– Vi ville haka på dansbandsvågen och låta sommardansen återuppstå, fast med en yngre, fräschare stil, säger Mathias Andersson, en av arrangörerna i den unga danskommittén.

Annons

I kväll är det alltså premiär för "Danser i Månsta'Parken". Under åtta torsdagskvällar kommer man att kunna dansa till orkestrar som: Rent Drag, Diggarna, Trippix och Dur-X. Varje torsdag inleds med bugg- och gammeldanskurs i 2 X 45 minuter, till levande musik. Därefter är det två timmars fridans.

Vad är nytt inför sommarens danskvällar i Månsta'Parken?

– Det är väl framför allt att vi som arrangerar det hela är yngre och vi välkomnar också en ung publik. Vi i danskommittén är mellan arton och fyrtio plus och de som kommer att stå i kiosken under danskvällarna är mellan tjugo och trettio år. Vi smygstartade i höstas då Bengt Hennings drog 700 danssugna besökare. Då insåg vi att vi måste komplettera med ett mobilt, extra dansgolv, vilket vi har fixat. Alla som vill ska få dansa, säger Mathias.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons