Annons
Nyheter

Posten ändrar postrundorna

Senare postdelning för kunderna. Längre arbetstid för brevbärarna. Snart sker omfattande förändringar inom Posten.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2010

Det är de minskade volymerna i storleksordningen fem procent som gör att Posten nu åter ser över sin organisation. Förändringarna sker över hela landet.

I Ulricehamn är omläggningen satt till den 21 juni. Information om detta kommer Posten att lämna de närmaste dagarna.

Annons

I grova drag handlar det om att lägga om slingorna som brevbärarna kör. Istället för att som i dag dela ut posten så fort som möjligt ska man fortsättningsvis dela ut posten senast kl 16.

– För vissa betyder det att man kanske får sin post tidigare än i dag. För andra kanske det blir senare, säger Robert Andersson, distriktschef för Lidköpingsdistriktet, i vilket Ulricehamn ingår.

Förändringen bygger på kundanalyser som Posten gjort. Enligt dessa är det viktigaste för Postens kunder att få posten utdelad vid samma tid varje dag.

– Men det är klart att det finns en del som tycker det är viktigare att få den så tidigt som möjligt på dagen, säger Robert Andersson.

För brevbärarna blir följden att man får jobba på ett delvis annorlunda sätt. Bakgrunden här är att sorteringen vid terminalerna är noggrannare nu för tiden.

– Vilket innebär att det blir mindre jobb inne för brevbärarna. Därför organiserar vi om så att de istället gör mer jobb ute. säger Robert Andersson.

I praktiken kan det innebära att vissa får göra två rundor i stället för att som i dag köra en runda.

– Reaktionerna på denna förändring har varit blandade, säger Robert Andersson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons