Annons
Nyheter

Politisk enighet om nya Lassalyckan

De politiska partierna i Ulricehamns kommun står eniga bakom inriktningsbeslutet kring Lassalyckans idrottsområde.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2010

Roland Karlsson (C), kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med beslutet i måndags.

– Det är bra att vi kommit så här långt. Det är även bra att det finns en politisk enighet kring den fortsatta satsningen.

Annons

– Varför är det bra?

– Jag tycker det är viktigt att en satsning som kommer att pågå under flera år framåt har stöd från samtliga partier. I en sådan här fråga är det mindre lämpligt med majoritetsbeslut.

Var det svårt att komma fram till ett gemensamt beslut?

– Det är sju partier som diskuterar så det är klart att det blir ett givande och tagande. Samtidigt tycker jag det har varit bra och konstruktiva diskussioner.

Det som nu sker är att projektören Svevia ska ta fram en detaljerad kalkyl på den beställning som gjorts. Denna ska redovisas för kommunstyrelsens arbetsutskott i slutet av mars.

– Deras uppdrag är att räkna på kostnaderna. De beslutade satsningarna ska rymmas inom den ram som satts, säger Roland Karlsson.

Skillnaden mellan den summa som kommunen nu avsätter för projektet (90 miljoner kronor samt 16 miljoner från vägverket) och den kostnadskalkyl som Svevia presenterade i mitten av december (141 miljoner) har fått till följd att vissa av de tidigare inslagen nu läggs utanför projektet.

Dit hör byggandet av en ny ishall (endast projektering av ny isyta ingår) samt satsningen på en ny friidrottsanläggning vid Tingsholmsgymnasiet.

– Det viktiga var att vi angav en tidram för när dessa satsningar ska göras. Det är viktigt för att föreningarna ska kunna planera, säger oppositionsrådet Mattias Josefsson (S).

Även han är nöjd med att överenskommelsen kunde göras.

Annons

– Det har varit många samtal men jag tycker det har funkat bra. Det är bra att vi kunde enas eftersom detta är en satsning som kommer att pågå under lång tid. Då är det bra med en överenskommelse i botten.

Roland Karlsson säger att beslutet nu innebär upptakten till det regionala idrottsområde som man tidigare tänkt sig.

– Ulricehamn har redan ett rykte om sig som vintersportort. Vi har sedan tidigare kontakter med olika föreningar där nya satsningar diskuterats. Nu var det rätt tillfälle, jag tänker då bland annat på konstsnöanläggningen, som blir en del av projektet.

Vad betyder satsningen för Ulricehamns kommun?

– Med en positiv satsning följer ofta flera därefter. I det här fallet kan man tänka sig synergieffekter, en positiv spiral i form av företagande och inflyttning.  

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons