Annons
Nyheter

Politiker visadesvalt intresse för vindkraftsfrågor

Föreningen skickade ut en enkät till hundra politiker i Ulricehamn för att få svar på frågor om vindkraft. Bara fem svarade.
Nyheter • Publicerad 6 april 2013

Miljövärn Fänneslunda Grovare är en förening som verkar för att påverka utbyggnad av vindkraften.

– Vi är inte emot vindkraft men det är inte roligt att öppna ytterdörren och ha dem omkring sig på alla håll, säger Lars-Göran Lindblom som är en av medlemmarna.

Annons

Föreningen har på kort tid samlat ett 50-tal medlemmar och ingår även i sammanslutningen Miljövärn Sjuhärad.

Före jul skickade alltså Miljövärn Fänneslunda Grovare ut en enkät till hundra politiker i Ulricehamn. Det var fyra korta frågor, bland annat om vad politikerna själva hade för inställning till vindkraft, tysta områden och storskaliga vindkraftsparker.

Föreningen fick in endast fem svar.

– Då ser man att intresset för den här frågan är lika med noll, säger Lars-Göran Lindblom som också tror att det handlar om kunskap.

– Man blir livrädd när man hör deras kunskap om detta, säger han.

Nu skulle han vilja skaka om politikerna. Väcka dem, inför den fortsatta utbyggnaden av vindkraft.

Han säger att för befolkningen i Fänneslunda och Grovare är detta en viktig fråga som samlat dem.

– Vi har fått en fin sammanhållning här. Det finns unga som vill satsa och bo här. Vi som bor här har valt att göra det eftersom vi trivs här. Då får vi ta lite stryk och inte räkna med samma service som i centralorten. Men att sedan få det här eländet som blinkar och snurrar, det känns inte roligt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons