Annons
Nyheter

Polishjälp krävs för kattkoll

Djurskyddskontrollanterna får inte komma in i bostaden. Nu begär man polishandräckning för att kontrollera hur katterna mår.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2015

Länsstyrelsen begär nu hjälp från polisen för att få komma in till en hund– och kattägare i ett samhälle söder om Ulricehamn. Orsaken är egentligen att ett hundtillsynsärende har tagit en något oväntad vändning. Länsstyrelsens djurskyddskontrollanter har vid ett flertal tillfällen gjort besök hos hundägaren med anledning av att det kommit in anmälningar om en hund som enligt anmälningarna stått uppbunden under dagarna. Kontroller visade att hunden stod fastkedjad vid trappan i en kort och tung kätting och det resulterade förra våren i ett förbud för hundägaren att hålla hunden uppbunden både inom– och utomhus. Dock med undantag för tillfällig uppbindning under högst två timmar per dygn.

När djurskyddskontrollanter gjorde uppföljande besök under sommar och höst stod hunden ändå bunden vid trappan men fick då besked att den just hade rastats samt att det nu var en rastgård på gång.

Annons

Vid ett nytt besök i december förra året så var rastgården inte på plats men djurskyddskontrollanterna fick inte komma in i huset för att titta på hunden. "När ytterdörren öppnades kom en stark odör av urin och avföring från katt. NN ville inte släppa in oss i huset utan då fick vi komma med polis" (citat från tjänsteanteckning).

Därför begär man nu handräckning från polisen för att kunna komma in i huset och se så att inga djur far illa.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons