Annons
Nyheter

Polisen varnar för nya bedrägerimetoder

Under veckan har polisen i region Väst upptäckt nya bedrägerimetoder. Bland annat används telefonnummer som liknar polisens.
Västra Götaland • Publicerad 17 mars 2023
Montage.
Montage.Foto: Kollage

Flera fall har under veckan kommit till polisens kännedom, där tillvägagångssätten till viss del är nya. I ett pressmeddelande går man nu ut och varnar för följande:

• Bedragare ringer upp från nummer 010 - 114 14, vilket är numret till polisens kontaktcenter. Från polisens sida vill man poängtera att det aldrig står 114 14 i displayen när polisen ringer upp.

Annons

• Ett fall rör också att en bedragare ringt upp och utgett sig vara från banken. När den utsatta personen inte trott på detta och avslutat samtalet, så har de sedan blivit uppringda igen. Bedragaren har då uppgett att de ringer från polisen och att de fått kännedom om att någon försökt genomföra ett bedrägeri. Bedragaren har i samband med detta också begärt att få bankuppgifter för att kunna hantera fallet.

Även här är polisen tydlig med att de aldrig ringer upp och begär att någon ska dela med sig uppgifter om kontonummer, personliga koder, begära inloggning via bank-id eller liknande.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons