Annons
Nyheter

Polis efterlyste försvunnen kvinna – hittades av anhörig

Polisen gick efter lunch på lördagen gått ut med en efterlysning kring en försvunnen kvinna i Ulricehamn. Senare på eftermiddagen hittades kvinnan i ett friluftsområde av en anhörig som var ute och letade.
Ulricehamn • Publicerad 4 februari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Halv elva på lördagen försvann kvinnan från ett boende på Hesterområdet i Ulricehamn. I dialog med anhöriga gick polisen ut med en efterlysning tre timmar efter att hon försvunnit.

– Vi håller på och letar efter kvinnan och är intresserade av tips och iakttagelser som kan hjälpa oss med sökarbetet, sade Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen, då.

Annons

Kvinna är i 65-årsåldern och hade vid försvinnandet på sig en svart eller mörkblå vindjacka, jeans och svarta kängor.

– Det är en avgörande faktor att vi snabbt hittar en försvunnen person när det är kallt. Man är sårbar under svåra väderförhållanden, så när det är minusgrader och kallt är det angeläget att vi hittar kvinnan fort, säger Fredrik Svedemyr.

Strax innan klockan 14 meddelade polisen att kvinna har hittats i ett friluftsområde och är välbehållen under omständigheterna.

– Det var en anhörig som var ute och letade efter kvinnan och hittade henne i friluftsområdet Lassalyckan, cirka 1,5 kilometer från boendet. Med tanke på väderleken är vi glada att hon är så plats välbehållen.

Henrik EricksonSkicka e-post
Anna SjödinSkicka e-post
Richard LagerströmSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons