Annons
Nyheter

Polisen larmades till olycka – hittade bilen sex timmar senare

I måndags morse larmade en lastbilschaufför om en misstänkt avåkning på väg 40. Vid kontroll fann polisen hjulspår, men ingen bil.
Först sex timmar senare – när samma lastbilschaufför larmade igen – kunde föraren hittas.
Nitta • Publicerad 13 juli 2021 • Uppdaterad 14 juli 2021
Först under måndagseftermiddagen kunde polisen identifiera olycksplatsen och räddningspersonal assistera den skadade föraren. Arkivbild.
Först under måndagseftermiddagen kunde polisen identifiera olycksplatsen och räddningspersonal assistera den skadade föraren. Arkivbild.Foto: Evelina Segerqvist

Det var vid strax innan åtta på måndagsmorgonen som åkaren Stefan Kindh såg något misstänkt utmed väg 40. Två hjulspår ledde rakt ut i skogen i höjd med Nitta, i riktning mot Göteborg.

– Det såg ut som att någon hade somnat, och kört snett ut genom viltstängslet. Men jag såg inget mer, säger Stefan Kindh.

Annons

Han larmade genast polisen, som åkte ut till platsen. Väl på plats kunde patrullen inte identifiera något fordon, bara delar av en nummerplåt.

– De ringde tillbaka och sa att de inte hade hittat något, berättar Stefan.

”Då fick jag kalla kårar, tänk om det är någon människa kvar där?”
Stefan Kindh, lastbilschaufför

På väg hem från Göteborg, i riktning mot Jönköping, tittade Stefan lite extra åt vänster när han närmade sig den misstänkta olycksplatsen igen. Det var då han fick syn på bilen.

– Den låg på taket så jag såg hjulen och underredet. Det hade varit helt omöjligt att se från en personbil, men jag som sitter så högt i min lastbil såg den, säger han och fortsätter:

– Då fick jag kalla kårar, tänk om det är någon människa kvar där?

Än en gång larmade han polisen, som återigen åkte ut till platsen. Klockan var då strax efter 14. Och mycket riktigt var det en bil som hade kört ut i terrängen och blivit liggande på taket i flera timmar. Vid bilen anträffades också en skadad person. Det bekräftar en polis till UT.

Enligt uppgift ska bilen ha flugit mellan 20 och 30 meter rakt in i terrängen innan den landade på taket. Något som bara kan ha orsakats av en mycket hög hastighet. Placeringen på fordonet i kombination med den otillgängliga terrängen hade därefter gjort bilen helt omöjlig att upptäcka.

– Den var helt osynlig, till och med när man stod några meter bort. Däremot ser man den tydligt från en lastbilshytt, så det var jättebra att lastbilschauffören tog sig tid att larma, säger en polis till UT, som vill vara anonym.

Föraren, en man i 30-årsåldern, fick avföras med ambulans. Enligt Säs var läget allvarligt, men stabilt under måndagseftermiddagen.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Evelina SegerqvistSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons