Annons
Nyheter

Polisen hoppar av trygghetsmätningen

Polisledningen hoppar av den planerade trygghetsmätningen i Polisområde Älvsborg, i vilket Ulricehamns kommun ingår.
Nyheter • Publicerad 2 april 2010

Frågan kommer att diskuteras mellan kommunen och polisledningen vid ett möte senare i vår. Det sker då polismästare Boel O Petersson besöker kommunen.

Dialogen med kommunen hoppas polisen kunna upprätthålla. Men materialet runt trygghetsmätningen upplevs som svårarbetat. Det har lett till att resultatet av mätningarna inte alltid använts i den utsträckning som varit önskvärt.

Annons

Därför har polisområdets analytiker fått i uppdrag att utvärdera de trygghetsmätningar som är gjorda, hur materialet har använts och hur det skulle kunna användas.

Mot denna bakgrund har polisområdesledningen beslutat att inte medverka till någon trygghetsmätning under 2010.

– När utvärdering är genomförd kommer ledningen att ta ställning till huruvida Polisområde Älvsborg ska vara med och genomföra fler trygghetsmätningar tillsammans med kommunerna. Detta innebär att nästa trygghetsmätning tidigast kan genomföras 2011, skriver Boel O Petersson till Ulricehamns kommun.

Inför mötet i vår vill polisledningen att kommunen tar fram ett underlag att utgå ifrån vid det fortsatta samarbetet. Följande frågor kan enligt polisledningen vara aktuella att prata om:

? Kommunal problembildavseende otrygghet/brottslighet och ordningsstörningar

? Polisiär lokal problembild

? Trygghetsmätningarna

? Trygghetsskapande och brottsförebyggande verksamhet

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons