Annons
Nyheter

Polisanmäld elev stängs av

En elev vid Stenbocksskolan i Ulricehamns kommun har stängts av från undervisningen och polisanmälts.
Nyheter • Publicerad 23 november 2013

Enligt skolans rektor Lisbeth Almér Larsson har beslutet tagits sedan den aktuelle eleven under en längre tid på olika sätt har stört ordningen i skolan.

– Det har påverkat trygghet och studiero för andra elever samt för personal. Till bilden hör även inslag av fysiskt våld från eleven sida gentemot personal i skolan, säger hon.

Annons

I den nya skollagen från 2011 finns numera möjlighet också i grundskolan att stänga av elev. Tidigare fanns denna möjlighet enbart i gymnasiet.

– Beslut om avstängningen är naturligtvis inget som tas lättvindigt, utan först efter att andra möjligheter till lösning på problemet har provats, säger Lisbeth Almér Larsson.

Eleven är avstängd från skolan tills annan form av skolgång ordnats, enligt skolan beslut.

– Teoretiskt sett skulle det kunna bli så att eleven börjar på en annan skola i kommunen. Men i det här fallet lutar det mesta åt att vi ordnar en anpassad studiegång för eleven, säger Lisbeth Almér Larsson.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons