Annons
Nyheter
När biltjuven försvann in i skogen fick den efterföljande polisen skjuts bakpå en enduromotorcykel och kunde därmed fånga tjuven.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2010

Bilen stals på ett synnerligen fräckt sätt. Tjuven har gått in i församlingshemmet och där tagit bilnycklarna ur en kappficka. Sedan stals bilen vid halvtretiden från sin plats vid Stora torget.

Men vid sjutiden på kvällen får en polispatrull syn på bilen i Gånghester och följer efter den. I efterföljandet får man hjälp av allmänheten som pekar vart bilen är på väg. En från allmänheten som åker enduromotorcykel ansluter och följer efter bilen.

Annons

När den som kör den stulna bilen stannar och försvinner springande in i skogen agerar polisen samt enduromotorcyklisten snabbt, de kommer överens om att polisen ska åka med på motorcykeln in i skogen så att efterföljandet kan fortsätta. En bit in i skogen kan polisen hoppa av motorcykeln och fånga den misstänkte, som nu är anhållen sedan elvatiden på onsdagskvällen.

Den misstänkte är i 30-årsåldern och inte bosatt i Ulricehamns kommun, dock är han känd av polisen här sedan tidigare.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons