Annons
Nyheter

Planer på nya återvinningsstationer

Två nya återvinningsstationer planeras i Ulricehamn. Tidigast nästa år kan de anläggas.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2010

Det är efter en motion från Vänsterpartiet som serviceförvaltningen ger en lägesbeskrivning gällande återvinningsstationer i tätorten.

Enligt motionen behövs en återvinningsstation vid bostadsområdena i närheten av Fredriksberg. Behovet har blivit märkbart sedan en tidigare station togs bort i samband med att livsmedelsbutiken Netto byggdes.

Annons

Enligt serviceförvaltningen är en placering nära livsmedelsbutiker att föredra, inte minst ur miljösynpunkt, då man kan lämna förpackningar till återvinning i samband med att man är och handlar.

En detaljplaneläggning av området kring avloppsreningsverket pågår för närvarande. Inom ramen för detta arbete har ett nytt läge föreslagits för den återvinningsstation som i dag är placerat på grusplanen norr om reningsverket. En flytt till sydöstra delen av området är vad som föreslås.

En ansökan om att anlägga en återvinningsstation vid Grönahögsvägen söder om förskolan Stadsskogen har inte kunnat beredas på grund av protester från närboende, skriver serviceförvaltningen.

Nu har en ny möjlighet uppstått inom ramen för den detaljplaneläggning av ett närliggande område för bostäder. Inom ramen för detta kan en ny återvinningsstation arbetas in i detaljplanen.

Parallellt med detta finns nya signaler från politiskt håll om att man vill ha ett helt nytt sätt att samla in återvinningsmaterial från hushållen.

Ärendet behandlas i kommunstyrelsens arbetsutskott nu på måndag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons