Annons
Nyheter

Pizzeria Jamaica byter lokal

Till hösten öppnar Jamaica på Järnvägsgatan 1.
– Jag har sett samma kök i 21 år på Storgatan och det började kännas trångt, säger Georges Youhanna som är en av ägarna till Pizzeria Jamaica.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2013
Gerorges Youhanna och hans bror Khoshaba Youhanna har bestämt sig för att byta lokal för sin pizzeria efter 21 år på samma adress.
Gerorges Youhanna och hans bror Khoshaba Youhanna har bestämt sig för att byta lokal för sin pizzeria efter 21 år på samma adress.Foto: Kristin Ståhlkrantz
Foto: 

Sedan två år tillbaka har Georges och hans bror Khoshaba Youhanna letat efter en ny lokal för sin pizzeria. De senaste 21 åren har många ulricehamnare handlat av dem, bland annat efter att stans uteställen stängt sent på helgerna. Och Georges hoppas att de kommer att fortsätta med det.

– Vi ska dela upp lokalen i två delar, en större restaurangdel där vi serverar dagens lunch och i delen som Vardagsrummet tidigare låg kommer vi att ha öppet sent på fredagar och lördagar och sälja kebab och pommes frites som vanligt, säger han.

Annons

Planen är att göra om restaurangen totalt, väggar ska målas och nya möbler köpas in.

– Vi planerar också att lägga till några saker på vår lunchmeny. En dag i veckan ska vi erbjuda libanesisk mat, den är lättare än pizza och kebab och väldigt god. Till en början är det min fru som lagar den eftersom det är svårt att få det bra, men på sikt ska hon lära mig hur man gör. Vi kommer fortsätta göra pizza och kebab på luncherna, men även till exempel schnitzel och rödspätta, säger Georges.

I den delen där Vardagsrummet tidigare låg ska det dessutom finnas möjlighet för företag och organisationer att boka bord för att avskilt kunna äta och hålla möten ostört. Youhanna planerar också att söka tillstånd för att kunna erbjuda alkoholhaltiga drycker.

– Vi tänker inte ha någon nattklubb eller liknande men vi vill kunna erbjuda öl, vin och cider till våra gäster. Jag har aldrig tidigare sökt om något sådant men jag hoppas att vi får lov att göra det när vi öppnar i oktober.

Kristin Ståhlkrantz
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons