Annons
Nyheter

Pingstkyrkan öppnar second hand-butik

– Det viktigaste är inte försäljningen. Det viktiga är att butiken och det tillhörande caféet blir en trivsam mötesplats.
Nyheter • Publicerad 2 april 2010
Tanken på second hand har funnits i några år, men först när förskolan inte längre beövde vårt källarplan fick vi en lokal för ändamålet, säger Agneta Bergman.
Tanken på second hand har funnits i några år, men först när förskolan inte längre beövde vårt källarplan fick vi en lokal för ändamålet, säger Agneta Bergman.Foto: 

Så säger Agneta Bergman, en av alla ideella krafter bakom satsningen på second hand-försäljningen i Pingstkyrkan .Den 24 april inviger man den nya second hand-butiken.

Pastor Sten Strömbom, som ansvarat för den administrativa biten, samt församlingsmedlemmarna: Agneta Bergman, Birgitta Johansson och Anna-Lisa Krantz är några av dem som hållit i de praktiska förberedelserna.

Annons

– Vi håller till i Pingstkyrkans bottenplan, säger Agneta.

I ett antal veckor har allmänheten kunnat lämna in kuriosa som får samsas med sådant som blivit över från Pingstkyrkans loppmarknad från förra året.

– Men vi behöver mer saker! säger Agneta.

Vad kommer besökaren då att hitta i second hand-butiken?

– Det blir: Kläder, textilier, leksaker, husgeråd, böcker, tavlor och mycket mer. Allt är välkommet utom vitvaror, datorer och stora möbler, detta av logistikskäl, säger Sten.

– Vi kommer att ha café med hembakat i butiken också. Vem vet, kanske blir det livemusik till kaffet, säger Anna-Lisa med ett skratt, och nickar mot pianot som står alldeles invid caféborden.

Vart går försäljningsintäkterna?

– Vi samarbetar med PMU, Pingstmissionens U-landshjälp. Hälften av överskottet går till deras hjälpprojekt. Den andra hälften går till sociala satsningar i vår församling samt till olika hjälpprojekt som vi är involverade i exempelvis ett barnhem i Argentina och ett flickhem i Pakistan.

Vad återstår att göra innan öppnandet av butiken?

– Bland annat ska våra män komma hit och sätta upp hyllorna, säger Birgitta Johansson, och de tre kvinnorna brister i skratt.

– Skriv det, så kanske de skyndar sig att hjälpa till!

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons