Annons
Nyheter

Peter hittade en snigel i salladen

Peter hade nästan ätit färdigt salladen när han hittade en fyra centimeter stor snigel.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2014
Foto: Privat

Till lunchen förra veckan tänkte Peter från Ulricehamn festa till det genom att blanda fetaost och olivolja med en påse provencalsk sallad från Ica. På påsen står det att salladen är sköljd och färdig att äta, men den marknadsföringen kanske inte riktigt stämde i det här fallet.

– Det var gott fram till jag såg något som inte ska vara där, säger Peter.

Annons

En ungefär fyra centimeter lång snigel låg på tallriken och även om Peter tyckte att det var en ganska obehaglig upplevelse blev han inte alltför upprörd.

– Nej, jag förstår att det kan hända, det är ändå grönsaker det handlar om. Och jag brukar kolla salladen innan, eftersom det skrivs om det här titt som tätt, men den här gången hann jag inte.

Peter gick tillbaka till Ica med salladspåsen och efter en snabb utredning av färskvarugarantin gav de honom ett tillgodokvitto på det dubbla värdet.

På pressavdelningen på Icas huvudkontor i Solna säger man att det är jättesvårt att svara på varför det här hände.

– Det är extremt ovanligt. Vi kan bara beklaga men jag förstår om kunden tycker att det är obehagligt, säger pressekreteraren Jenny Egeland.

Hur kan ni saluföra salladen som att den är klar att äta när den inte är det?

– Den tvättas och torkas i ett steg som man inte gör med annan sallad och genomgår flera kontroller. Men det är produkter från naturen så det kan följa med djur.

Hur ersätter ni vanligtvis när kunder råkar ut för det här?

– Det finns ingen exakt summa, men vi tittar på vad som har varit fel och vilket obehag och problem det har orsakat. Om kunden har blivit sjuk till exempel, säger Jenny Egeland.

För Peters del är det här utagerat, även om han tycker att de borde ändra formuleringarna på påsen.

Annons

– Det känns som att de ger lite för mycket garantier när de skriver att salladen är färdigsköljd. De borde uttrycka sig på ett annat sätt, säger Peter.

Kommer du att äta sallad igen?

– Det vet jag inte, men det är ju gott med sallad. Kanske tar jag mig tid att göra den själv i stället, säger Peter.

Sandra Wennergren
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons