Annons
Nyheter

”Perfekt med startnummer sju”

Medlemmarna i State of Drama har känt festivalfeber länge. Väl framme i Skellefteå blir allt verklighet.
– Det är hektiskt men väldigt häftigt, säger Emil Gullhamn.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2013
State of drama på scenen i Skellefteå. Efter de första repetitionerna har bandet seglat upp som en av favoriterna till att gå vidare i tävlingen.
State of drama på scenen i Skellefteå. Efter de första repetitionerna har bandet seglat upp som en av favoriterna till att gå vidare i tävlingen.Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

I kväll gäller det. Med startnummer sju gör State of drama entré i melodifestivalens tredje deltävling i Skellefteå.

– Vi kommer att vara grymt nervösa. Det här något helt annat än vad någon av oss gjort tidigare. Själv tror jag att det kommer vara en bra nervositet som gör oss taggade, säger Emil Gullhamn.

Annons

Sedan i onsdags har deltagarna varit på plats i Skellefteå. Tillsammans med Martin Rolinski, Tommy Körberg, Claes Malmberg, Caroline af Ugglas och de övriga har State of drama repat, intervjuats och umgåtts.

– Det går i ett med ett späckat schema. Vi hade sagt redan innan att vi ska ställa upp på allt som gynnar oss så vi har tryckt in en hel del, säger Emil Gullhamn.

Mellan två lite lugnare bidrag, Caroline af Ugglas och Janet Leon, blir det popig rock med State of drama. En placering i startfältet som bandet gillar.

– Det är perfekt. Att spela mot slutet är bra och jag tror att vårt bidrag kommer bryta av lite sett till de som är runt oss, säger Emil Gullhamn.

Det enda som killarna i State of drama inte tummat på under dagarna i Skellefteå är deras sovmorgnar.

– Att någon av oss är morgonmänniska vore nog synd att säga. Att vi får sova ut ordentligt är viktigt för att vi ska lyckas, skrattar Emil Gullhamn som hoppas på en lång efterfest i kväll.

– Drömscenariot är att vi räknas upp som första bandet som går direkt till final. Då slipper vi sitta i TV och se nervösa ut. Att komma till Stockholm och tjôta lite med Stefan Örn hade varit sjukt kul.

Ni är ju rätt okända för allmänheten. Vad säger folk nu när ni är mitt i smeten?

– Vi får mycket positivt till oss så det är bara kul. Att vi är underdogs är klart och vi gillar det.

Här går det att lyssna på hela låten "Falling"

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons