Annons
Nyheter

Patient med propp skickades hem

En patient som besökte Ulricehamns vårdcentral med smärtor i fingret borde ha undersökts av läkare, menar Inspektionen för vård och omsorg. I ställed skickades personen hem och drabbades av en misstänkt blodpropp.
Nyheter • Publicerad 3 oktober 2013

Patienten anmälde händelsen till myndigheten och anser att sjuksköterskan som gjorde bedömningen borde ha kopplat in läkare. Patienten kom till vårdcentralen i januari med ett finger som under flera dagar varit svullet och blåfärgat. Sjuksköterskan uppmanade personen att avvakta, men höra av sig om besvären blev värre.

När problemen var kvar efter två veckor återkom patienten till vårdcentralen. Denne skickades då till en kärlkirurg som konstaterade att det troligen handlade om en blodpropp i fingret.

Annons

Inspektionen för vård och omsorg skriver i sitt beslut att sjuksköterskan borde ha låtit patienten träffa en läkare direkt.

David Isefjord/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons