Annons
Nyheter

Pastellen prisades för miljöarbete

Förskolan Pastellen har jobbat med miljöfrågor i flera år. För detta prisades man under onsdagen med tårta och ännu en grön flagga.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2014
Länsförsäkringar Älvsborg stödjer arbetet med Grön flagg och bjöd barnen på Pastellen på tårta.
Länsförsäkringar Älvsborg stödjer arbetet med Grön flagg och bjöd barnen på Pastellen på tårta.Foto: 

Det är organisationen Håll Sverige rent som driver Grön flagg, vilket både är en certifiering och ett verktyg för att jobba med miljö i skolan och förskolan.

Blidsbergs förskola Pastellen har fått Grön flagg två gångar tidigare och när det nu var dags för en tredje gång ville Håll Sverige rent uppmärksamma förskolan lite extra.

Annons

Lars Alm från Håll Sverige rent besökte skolan under onsdagen för att dela ut flaggan.

– Vi väljer ut skolor och förskolor som vi tycker har gjort ett extra bra miljöarbete och besöker dem. Jag tycker de har arbetat mycket bra här.

Förutom en flagga fick eleverna tårta. Lars Alm fick också titta på konkreta resultat av elevernas miljöarbete, som en stol och olika leksaker i återvunnet material.

Förskolan har arbetat med flera olika områden, som återvinning, kunskap om miljömärkning och konsumtion.

Anette Karlsson från förskolan berättade hur de har arbetat, till exempel med återvinning och återbruk.

– Vi slänger nästan inget, vi använder allt, säger hon och visar ateljén där eleverna skapar nya saker och gamla.

Som metod har de bland annat använt drama och på så sätt lärt sig om till exempel konsumtion.

– Vi har pratat om det här med lycka. Många köper sin lycka med materiella ting. Där vill vi få barnen att tänka efter vad som gör att man mår bra, säger Frida Tuppela från förskolan.

Hon tillägger att även personalen har varit delaktiga på olika sätt, bland annat har man tagit med sig gamla saker, som kläder och skor, till personalrummet för att kunna byta med varandra istället för att slänga.

– Vi har också fått oss en tankeställare, säger hon.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons