Annons
Nyheter

”Parken används som toalett”

I slutet av oktober lämnades en motion in till kommunfullmäktige om att sanera Birgit Sparres park. Margareta Juliusson, ledamot för Moderaterna i kommunfullmäktige, lämnade in förslaget efter klagomål från allmänheten.
Nyheter • Publicerad 4 november 2014
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Det första samtalet kom någon gång i våras. Sedan dess har flera hört av sig och klagat på att parken används som offentlig toalett, säger Juliusson.

– Jag har själv sett att det inte sitter så många där längre och efter klagomålen lämnade jag in motionen.

Annons

Parken är en liten grön yta med rhododendronbuskage, centralt belägen mellan Ica och järnvägstorget. Parkansvariga på kommunen är medvetna om problemet. Svensk markservice anlitas av kommunen för att hålla rent parken och de har polisanmält nedskräpningen.

Juliusson vill ge kommunstyrelsen i uppdrag att sanera parken och se till att den i fortsättningen behålls i gott skick.

– Det bör finnas ett system som ser till att det inte blir så här igen, jag hoppas att det är i ordning till våren och att folk vill använda den mer, säger Juliusson.

Ärendet ligger nu hos kommunstyrelsen för vidare handläggning.

Olivia Ochoa
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons