Annons
Nyheter

Paradiset sparas som parkområde

Den som är sugen på att i framtiden flytta till Paradiset får tänka om. Den gröna ravinen i södra Ulricehamn kommer att sparas som parkområde.
Nyheter • Publicerad 27 oktober 2014

I maj i år fick Miljö och samhällsbyggnad i Ulricehamn uppdraget att utreda huruvida området Paradisravinen i Ulricehamn i framtiden kan bebyggas med bostäder. När kommunstyrelsen ska behandla frågan på måndag i nästa vecka är förslaget att området inte alls ska bebyggas.

Det är främst två anledningar, finner Miljö och samhällsbyggnad, till att inte bygga bostäder i Paradiset. För det första är det svårt att lösa trafiken i området. En gata in från Tre rosors väg är det mest naturliga alternativet men, skriver verksamhetschefen Sebastian Olofsson, det blir en dålig väglösning till relativt få bostäder. Att få till infarten söder- eller västerifrån blir svårlöst.

Annons

Den andra nackdelen med att bebygga området är att ett naturligt grönområde försvinner. Ravinen kompletterar övriga grönytor och lekplatser i området med sin skogskaraktär, anser Miljö och samhällsbyggnad. Att bevara natur i Ulricehamns södra delar anses viktigt då staden väntas växa åt det här hållet i framtiden.

Som sammanfattning konstateras att det finns lämpligare områden i Ulricehamn att planera bostäder på. Kommunstyrelsen väntas gå på samma linje som utredningen av tjänstemännen. Förslaget till beslut på måndag är att inte gå vidare med en planändring för Paradisravinen.

Paradisravinen är det lilla skogsområdet mellan Tre rosors väg, Netto, Fridkullagatan och Malmgrensgatan i södra Ulricehamn. Området består av en ravin med en bäck i botten och ett skogsområde sydost om ravinen.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons