Annons
Nyheter

Över tusen skrev på i protest mot Ubbarp

Den senaste tiden har det samlats in namnunderskrifter mot Ica Maxis etablering i Ubbarp.
– Jag känner mig positivt överraskad av att så många skrev på för det är en komplex fråga, säger Jens Norrlander, ordförande i Cityföreningen.
Nyheter • Publicerad 20 juni 2013
Jens Norrlander, ordförande i Cityföreningen.
Jens Norrlander, ordförande i Cityföreningen.Foto: Kristin Ståhlkrantz

I många butiker har det den senaste tiden legat listor att skriva på i protest mot Ica Maxis etablering i Ubbarp. På måndag fattas beslutet i kommunfullmäktige om huruvida etableringen ska godkännas eller inte.

– Vi tycker inte att det är en bra idé att splittra handeln utan tycker att man ska satsa på det vi har, säger Jens Norrlander.

Annons

Ungefär 1 000 namnunderskrifter fick Cityföreningen och Fastighetsägarna Sjuhärad ihop och dessa kommer att lämnas över till kommunen i dag, torsdag.

– Jag känner mig glad att så många vill bevara vår unika stadskärna och vi kommer naturligtvis följa debatten i kommunfullmäktige på måndag.

Kristin Ståhlkrantz
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons