Annons
Nyheter

Organiserade stölder av värdefulla fyrhjulingar

Polisen i Ulricehamn har fått in ytterligare anmälningar om stulna fyrhjulingar. Att det är planerade och organiserade brott är tydligt.
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2011

Ytterligare två stora fyrhjulingar och en åkgräsklippare av större modell har i veckan stulits från byggnader i östra delen av Ulricehamns kommun. Därmed har stölderna spridit sig norrut. Flera liknande fall anmäldes nyligen från de sydöstra delarna av Tranemo kommun.

– Det finns absolut ett mönster i det här. Vi har några som riktat in sig på den här typen av fordon och som helt enkelt åker runt och gör inbrott där de finns. Noterbart är att det än så länge varit inbrott i östra delarna av vårt område, mot Smålandsgränsen, säger Stefan Gustafsson, platschef vid polisen i Ulricehamn.

Annons

Stora fyrhjulingar är registrerade fordon och tjuvarna skulle teoretiskt sett kunna ha ett utdrag ur registret att gå efter. Stefan Gustafsson tror dock inte på det scenariot.

– Nu handlar det även om en åkgräsklippare i veckan och vår bild är att de rent fysiskt rekar i området. De ser var fordonen hör hemma och slår sedan till, säger han.

Polisen uppmanar därför allmänheten att hålla ögonen öppna och meddela eventuellt misstänkta fordon i området.

– Vi har fått in en hel del tips men inget som gett konkret resultat, säger Stefan Gustafsson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons