Annons
Nyheter

Öppnar för försäljning av Trädets skola

På tisdagen behandlar miljö- och byggnämnden frågan om försäljning av den gamla skolan i Trädet.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2011

Den nedlagda skolan i Trädet var ett debattämne inför kommunvalet i höstas. Från centerpartiet drevs frågan om att åter öppna skola i Trädet.

Att frågan om skolbyggnaden nu åter kommit upp på agendan hänger samman med den motion som centerpartisten Ing-Marie Andersson lagt om att det ska byggas bostäder i den gamla skolbyggnaden.

Annons

Detta är numera också kommunens inriktning. Alltså att kommunen säljer fastigheten med avsikt att den ska kunna göras om till bostäder. För en sådan utveckling krävs att detaljplanen ändras.

Det är detta som miljö- och byggnämnden ska ta ställning till.

Enligt Anders Andersson, gruppledare för Centerpartiet, är det inte fråga om att partiet ändrat uppfattning.

– Vi anser fortfarande att en skola är en viktig del i ett samhälle och en del av drivkraften för en utveckling, säger han.

– Skolan i Trädet är nedlagd sedan tidigare, och det finns för närvarande inga politiska förutsättningar till att ta beslut om att öppna den igen.

- Mot den bakgrunden tycker vi att det är bättre att öppna fastigheten för bostäder, än att den står tom och oanvänd, säger Anders Andersson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons