Annons
Nyheter

Öppet hus på Vistaholm

Det myllrade av barn och personal på Vistaholms förskola och skola i tisdags då det var öppet hus för allmänheten.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2011
Naturvetenskap för de minsta. Experiment med luft, fjädrar och ballonger gör barnen medvetna om några av luftens egenskaper. Övningarna leds av Sara Majlund, förskollärare vid Vistaholms förskola och skola.OTO: Christer Seldevall
Naturvetenskap för de minsta. Experiment med luft, fjädrar och ballonger gör barnen medvetna om några av luftens egenskaper. Övningarna leds av Sara Majlund, förskollärare vid Vistaholms förskola och skola.OTO: Christer SeldevallFoto: Christer Seldevall

I ett av rummen på småbarnsavdelningen Speldosan är det fullt av barn som sitter samlade runt förskolläraren Sara Majlund. En dammsugare står påslagen och brusar för fullt. I luften studsar stora ballonger ovanför barnens huvuden. Plötsligt kastar någon ut en näve färgade fjädrar som till barnens förtjusning blåser runt i rummet.

– Det handlar om illustrera vad luft är. Naturvetenskap för ett-treåringar, säger Sara Majlund.

Annons

Se där bara ett av inslagen. Dagen hade delats in i olika teman som anknyter till skolans inriktning.

Nyss har ett musikprogram avslutats och snart bjuds det på rörelse i samlingslokalen ladan innan dagen avslutas med drama. I väntan på detta berättar några ur personalen om dagens upplägg.

Tanken med det öppna huset är att visa den verksamhet som bedrivs vid Vistaholm. Men samtidigt är det en slags summering av den fortbildning som personal vid skolan genomgått.

Det är tre lärare vid högskolan i Jönköping som fungerat som handledare, berättar förskolläraren Jessica Linderos Sundberg.

– Syftet med den satsningen är att öka medvetenheten och kunskapen om läroplanen. Samtidigt har vi öppet hus för att visa hur vi arbetar för att nå målen för verksamheten.

Det var önskemål från personalen att få den aktuella kompetensutvecklingen, berättar Margareta Lilja, rektor vid Vistaholm.

– De såg ett behov av att öka kopplingen, sambandet mellan den dagliga verksamheten och styrdokumenten. Efter avslutad utbildning tror jag det blir ett ökat fokus på barnens lärande.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons