Annons
Nyheter

Öppet hus i Tranemo gymnasieskola

Lärare och elever på Tranemo gymnasieskola hade ansträngt sig i tisdags kväll när blivande elever och föräldrar var inbjudna till öppet hus.
– Förra året hade vi ungefär hundra personer här när vi hade vårt öppna hus. Jag tror det kommer bli fler ikväll, säger rektor Jennifer Ellinge men blicken fäst på skolans entrédörr.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2013
Edwin Petersén, bygglärare Lars Plessen, Edwins mamma Birgitta Paakkonen pratade med rektor Jennifer Ellinge om byggprogrammet.
Edwin Petersén, bygglärare Lars Plessen, Edwins mamma Birgitta Paakkonen pratade med rektor Jennifer Ellinge om byggprogrammet.Foto: Anette Westerlund

I bygg-och anläggningsprogrammets lokaler kunde elever och föräldrar prova att skruva, gissa spikar samt mäta sina spikningskunskaper mot andra. Hos samhällsprogrammet kunde man spela frågesport och i studiehallen ställde samtliga program ut sin verksamhet. Det rådde full aktivitet i hela skolan.

Före jul bjöds samtliga nior på Tranängskolan och Mogaskolan i Svenljunga in på en så kallad besöksdag. I tisdags kväll var alltså niorna med föräldrar välkomna till skolan. Två av dem var Edwin Petersén och hans mamma Birgitta Paakkonen.

Annons

– Jag ska välja bygg. Jag var här på besöksdagen i höstas och fick åka skylift. Jag väljer Tranemo för att slippa de långa resorna.

Hans mamma Birgitta Paakkonen stödjer sonen i hans beslut:

– Jag tycker det verkar bra i Tranemo och när det finns bygg här tycker jag att han ska gå här. Jag har bara hört bra om skolan.

Tranemoeleverna själva bjöd på guidade rundvandringar och på musik i kafeterian.

Rektor Jennifer Ellinge berättar att kvällens arrangemang är en del i den marknadsföringsstrategi hon tagit fram i egenskap av marknadsansvarig på skolan.

– När jag kom hit för ett och ett halvt år sedan såg jag toppresultat och bra pedagoger. Vi hade två problem. Vi hade minskade årskullar och frisöks-avtalet som innebär att eleverna kan söka till vilket gymnasium som helst.

Jennifer och hennes kollegor kunde antingen resignera eller försöka göra något åt en minst sagt oroande framtid. Det blev bland annat en marknadsundersökning för att ta reda på vad eleverna ville ha. Till exempel togs en ny grafisk profil fram för att allt marknadsföringsmaterial skulle se enhetligt ut.

Men om alla Tranemoelever och Svenljungaelever som kan väljer Tranemo, har ni kapacitet att ta emot dem då?

– När årskullarna var som störst hade vi 450 elever. Nu går det drygt 300 här, så ja, det har vi.

? I december fick alla elever en kod till gymnasieintagningens webbsök. Den måste du ha för att söka gymnasieprogram på den gemensamma webben för alla skolor i Borås-regionen.

? Gymnasieintagningens webbsök är nu öppen på www.pv7.se

? 1 februari, alltså i morgon, är sista dagen man kan göra sitt val på internet.

? Preliminärantagningen beräknas vara klar under vecka 12.

? Omkring 1 juli är slutantagningen klar och det kommer besked hem i brevlådan.

? Reservantagningen påbörjas i augusti.

Källa: www.pv7.se

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons