Annons
Nyheter

Omvalet kan bli 15 maj

Inget bestämt, men 15 maj är förslagsdatum för omvalet i regionen. Cirka 600 000 kronor kommer troligen valnämnden i Ulricehamn att äska från kommunstyrelsen för att kunna genomföra valet.
Nyheter • Publicerad 24 februari 2011

Björn Andén (C), valnämnden i Ulricehamns ordförande, nämner cirka 600 000 kronor som en summa som nämnden kommer att behöva äska från kommunstyrelsen för att genomföra valet, men nämnden har inte tagit beslutet ännu.

– Enligt preliminära beräkningar från förvaltningen ligger kostnaderna för valarbetararvoden och lokalhyra där, säger han.

Annons

Förslagsvis blir valet nu den 15 maj, men det beslutet har Valmyndigheten inte officiellt tagit ännu. Förtidsrösta kommer man att kunna göra tio dagar innan valdagen och Björn Andén tror att man även denna gång kommer att kunna rösta i den mobila valbussen.

– Alla utvärderingar som är gjorda efter förra valet är oerhört positiva. Mitt tips är att det blir en mobil valbuss nu också, men det beslutet ligger hos valnämnden, säger Björn Andén.

Björn Andén och kommunen hoppas att staten kommer att bekosta delar av valet, men inte heller det är bekräftat.

– Vi förväntar oss att staten skjuter till något, men allt har gått så fort, och ingenting är beslutat, säger han.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons