Annons
Nyheter

Olyckor och halka under natten

En kvinna flögs till sjukhus efter att ha åkt av vägen vid Marbäck. Under natten har det varit mycket halt på sina håll med olyckor och köer som följd.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2015
Bilen bärgas efter en olycka vid Marbäck. Halkan har ställt till problem under natten till onsdagen.
Bilen bärgas efter en olycka vid Marbäck. Halkan har ställt till problem under natten till onsdagen.Foto: Henrik Erickson

Först regnade det och sedan sjönk temperaturen så att vattnet övergick i is. Därför gick Trafikverket i går ut med en varning om risk för ishalka på vägarna under kvällen och natten.

Det är oklart om det var halkan som låg bakom men strax innan nio på tisdagskvällen kom det larm om en singelolycka på länsväg 157, 300 meter söder om norra infarten till samhället.

Annons

Föraren hade kört av vägen, ner i diket och blivit liggande på taket. Kvinnan i fråga blev hängande i bältet. Hon skadades relativt allvarligt och var enligt uppgifter från räddningspersonal bara tillfälligt kontaktbar.

Bilen voltade utanför vägbanan och blev liggande på taket, 300 meter söder om norra infarten till samhället.

Även tidigt på morgonen skedde en olycka då två bilar körde in i varandra på motorvägen strax öster om Rångedala i riktning mot Ulricehamn.

Enligt räddningstjänsten blev det bara plåtskador på de båda bilarna och förarna klarade sig utan skador. Dock tvingades man stänga av motorvägen och leda om trafiken i en halvtimme ungefär innan trafiken återigen kunde flyta på.

Halkan har även orsakat trafikproblem på annat sätt. På onsdagsmorgonen blev det till exempel köer på länsväg 157 i backen upp mot Ulricehamn från Marbäck. Dessa orsakades troligtvis av långtradare som hade svårt att ta sig upp för backen i det hala väglaget.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons