Annons
Nyheter
Efter olyckan där en grävmaskin välte i sjön ska det göras en utförlig geoteknisk undersökning innan arbetet med den nya bryggan kan dra igång igen.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2014

Dessutom är vattennivån i sjön för hög för att man ska kunna fortsätta arbetet.

– Man ska undersöka hållfastheten i marken. Det hade man gjort innan också men nu gör man en mer utförlig undersökning. Det var ju något som gjorde att marken gav sig iväg, att det inte höll, säger Roger Carlsson som är vd för Tranemo Trädgårdstjänst.

Annons

Företaget ska bygga det betongstöd som den nya bryggan sedan ska vila på.

Den geotekniska undersökningen väntas enligt Roger Carlsson ske i dagarna.

Som UT tidigare har skrivit om ska den 140 meter långa gamla bryggan längs Åsunden från restaurang Bryggan och söderut tas bort. Den ska ersättas med en ny och längre brygga av en stabilare konstruktion som bättre står emot väder och vind. Bryggan ska vila på ett så kallat L-stöd i betong.

Det var den 23 september som en grävmaskin som arbetade med den nya bryggan välte i sjön. Föraren klarade sig oskadd men det är alltså på grund av denna olycka som det ska genomföras en utförligare undersökning av marken.

Men även om undersökningen ger bra resultat är det ändå inte säkert när arbetet kan komma igång eftersom vattennivån är för hög.

– Vi vill inte jobba under vattennivån. Vi måste ha en nivå på 164,0 eller 164,1 meter, säger Roger Carlsson.

I söndags var vattennivån 164,25 meter över havet.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons