Annons
Nyheter

Olika uppgifter om dödsolyckan

Polisen har börjat höra inblandade och vittnen till olyckan på riksväg 40 i fredags. Det finns olika uppfattningar om händelseförloppet.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2014

– Vi vet ännu inte vad som har hänt. Det finns fortfarande oklarheter kring omständigheterna. Alla är inte hörda i ärendet, konstaterar Malin Kronander, förundersökningsledare hos polisen.

Hur många som kommer att höras totalt och när förundersökningen kan vara avslutad kunde Malin Kronander inte uttala sig om.

Annons

– Det kan ta tid att utreda, det gör ju det med allvarliga olyckor. Tre-sex månader är inte ovanligt.

Under onsdagen genomfördes de tekniska undersökningarna på de inblandade fordonen - tre bilar och ett släp. Bilinspektörernas rapport väntas bli klar senast nästa vecka.

Dessutom gjorde polisen under onsdagen en undersökning på själva olycksplatsen.

– Vi såg inget särskilt där men det är bra för helheten att ha varit på plats, säger Malin Kronander.

En ung kvinna från Ulricehamn avled i lördags till följd av olyckan.

En annan kvinna fördes till sjukhus med allvarliga skador. Några nya uppgifter om den skadade kvinnans tillstånd har UT inte kunnat få.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons