Annons
Nyheter

Olika åsikter om graffitiförslag

Medborgarförslaget om att ge en laglig möjlighet till dem som vill utöva graffiti är bra, tycker kommunens kulturtjänstemän. Men kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin vill säga nej.
Nyheter • Publicerad 3 september 2011

På måndag ska politikerna i kommunstyrelsen diskutera medborgarförslaget, som kommer från Matias Andrés B-Jara.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin har skrivit ett förslag till beslut. Förslaget är att medborgarförslaget avslås.

Annons

Argumenten kommer bland annat från vad kommunens säkerhetssamordnare har skrivit inför beslutet, vilket han i sin tur bland annat har inhämtat från polisen. Bland annat är man oroliga för att klotter ska sprida sig utanför det lagliga området och att en laglig vägg eller ett lagligt område kan försvåra polisens arbete.

Visst kan det finnas positiva effekter men en samlad bedömning gör att man inte vill upplåta allmänna ytor i det offentliga rummet för graffiti.

Men enligt ett yttrande från kulturtjänstemännen bör medborgarförslaget alltså bifallas delvis. Man vill "utreda möjligheten till ett graffitiprojekt som en gestaltning av en eller flera specifika platser i det offentliga rummet".

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons