Annons
Nyheter

Ökad kostnad för tillbyggnad av Ätradalsskolan

Den planerade tillbyggnaden av Ätradalsskolan kan bli dyrare än vad kommunen tidigare räknat med.
Upphandlingen har dragit ut på tiden, och risken är nu att kommunen får ta över hyreskostnaden på 21 000 kronor i månaden för de tillfälliga moduler som används.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2011

Det är modulerna som ersätter den nedbrunna Gula Villan som nu riskerar att ge ökade kostnader. Efter branden för tre år sedan har dessa moduler fungerat som en tillfällig och tidsbegränsad lösning. Hittills har kommunens försäkringsbolag svarat för kostnaden för dessa, 21 000 kronor i månaden.

– Men från och med i höst, troligen oktober, finns risken att vi får ta den kostnaden, säger Crister Dahlgren, fastighetschef i Ulricehamns kommun.

Annons

Samtidigt har upphandlingen dragit ut på tiden. Orsaken är att de anbud som inkommit ligger på en klart högre nivå än vad kommunen räknat med.

– Det blir försäkringsbolaget som svarar för större delen av kostnaden för tillbyggnaden. Men kommunen måste även skjuta till pengar, säger Crister Dahlgren.

Cirka 2,5 miljoner kronor har kommunen räknat med att behöva skjuta till för att täcka kostnaden för att ersätta modulerna. Men samtidigt passar man på att göra vissa ombyggnaden i befintlig skolbyggnad. Det blir bland annat en ny entré till skolan, där även biblioteksverksamheten ska rymmas.

– Det ser ut att bli dyrare än vad vi räknat med. Vi håller nu på att gå igenom planerna i syfte att kunna sänka kostnaderna, säger Crister Dahlgren.

Upphandlingen är inte avslutad. För att få ersättning för den förstörda byggnaden måste en ny uppföras inom två år, enligt försäkringsreglerna.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons