Annons
Nyheter

Offentlig toalett dröjer

Någon omedelbar respons på medborgarförslaget att inrätta en offentlig toalett i Tranemo blir det inte.
Nyheter • Publicerad 9 september 2011

Privatpersonen skriver i sitt förslag att en offentlig toalett i Tranemo behövs. Ett starkt argument är situationen för de många mag- och tarmsjuka, vars sjukdom innebär att det kan bli tal om åtskilliga toalettbesök per dag.

Det har tidigare funnits en offentlig toalett i Tranemo men den är stängd sedan flera år tillbaka.

Annons

I förslaget till svar skriver Lennart Haglund, teknisk chef i Tranemo kommun, att den tidigare toaletten som fanns i källaren på kommunhuset med ingång direkt utifrån ständigt utsattes för vandalisering och skadegörelse. Erfarenheter från många håll visar också att offentliga toaletter och liknande utrymmen måste vara bemannade för att kunna hållas i användbart skick.

I det planarbete som pågår för ett centralt område som omfattar före detta Samhall, gymnasiet och resecentrum finns mark avsatt för en ny byggnad med service för resenärer. Tanken är att denna ska inrymma väntsal, toalett, kiosk och café. Därmed skulle de problem som nämns i medborgarförslaget kunna lösas på ett bra sätt, heter det i yttrandet.

Ärendet behandlas i kommunstyrelsen den 19 september.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons