Annons
Nyheter

...och teknikprogrammet går hem på gymnasiet i Tranemo

På Tranemogymnasiet har man anställt en ny matte- och fysiklärare efter att teknikprogrammet lockat allt fler.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2013

Tranemogymnasiet har de två senaste året satsat på att marknadsföra skolan och fördelarna med att studera i sin hemkomun. Än så länge vet man att 106 nya elever tillkommer till hösten.

– Det verkar som att budskapet har gått fram och vi är nöjda med resultatet vi hittils fått. Tidigare har eleverna på teknikprogrammet fått samläsa med de som läser natur, men redan vid första antagningen hade vi 22 nya på teknikprogrammet och därför har vi anställt en ny lärare, säger Eero Jensholm, rektor på Tranemogymnasiet.

Annons

Som mest kan skolan ta emot 150 nya elever men Jensholm är ändå nöjd med årets siffror.

– Det är klart att kostnaden per elev ökar ju färre elever vi har. Eftersom vi visste att årskullarna skulle bli mindre har vi redan gjort besparingar och därför är budgeten i balans. Vi vet också att det kommer att tillkomma elever som börjat i Borås men ångrat sig, det kan nog bli ett tiotal.

Kristin Ståhlkrantz
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons