Annons
Nyheter

Och regnet det bara öser ner...

Vått, vått, vått. Så är det många som sammanfattar helgen.
– Inget extremt, säger Gun Steinstö som är väderobservatör i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2011
Mycket regn föll i helgen - men inget rekord.
Mycket regn föll i helgen - men inget rekord.Foto: Scanpix

Sommarvädret som meteorologerna utlovade till i lördags fanns till viss del närvarande temperaturmässigt. Solen lyste dock med sin frånvaro och så har det fortsatt. Natten till söndag var minst sagt regnig och häftiga skurar irriterade många söndagslediga.

– Visst har det regnat en hel del men inga extrema mängder, säger Gun Steinstö som är SMHI:s väderobservatör i Ulricehamn.

Annons

Drygt 36 millimeter regn föll från lördag morgon klockan 7 till måndag morgon klockan 7. Drygt 16 av de millimetrarna trillade ned natten mellan lördag och söndag.

Med bara en dag kvar av augusti så kan regnsommaren nu sammanfattas.

– Vi hade en regnig juni. Då föll det 163 millimeter regn. Som det ser ut blir det ungefär samma mängder i augusti. Juli var torrare, då föll det 88,7 millimeter, säger Gun Steinstö.

De som klagar på årets sommar har visst fog för det. Sett till juni och juli har det i år regnat 90 millimeter mer än förra året och även augusti blir blötare än 2010.

Bättre lycka nästa sommar.

Lördag 07-19 - 8,8mm

Lördag 19-07 - 16,2mm

Söndag 07-19 - 3,9mm

Söndag 19-07 - 7,5mm

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons