Annons
Nyheter

Nytt gym till "onyxhuset"

I september öppnar den stora gymkedjan Nordic Wellness en klubb i Ulricehamn och hoppas därmed få fler ulricehamnare att träna.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2013

Den förste september i år planerar de att öppna ett fullskaligt gym i samma lokal på Strandgatan där gymmet Onyx tidigare fanns. Fullskaligt innebär bland annat gruppträning, spinning och barnrum.

Men först kommer lokalen att totalrenoveras, enligt VD Magnus Wilhelmsson. Förutom nya helkaklade omklädningsrum och nya maskiner blir det en ny trappa upp till omklädningsrummen.

Annons

Att det redan finns flera gym i Ulricehamn avskräcker inte.

– Lite konkurrens stimulerar och träningsintresset har ökat. Dessutom ligger den här lokalen väldigt bra och det har funnits ett gym där i många år, säger Magnus Wilhelmsson.

Enligt honom var det flera saker som bidrog till att de nu startar gym i Ulricehamn. De har under en tid tittat på Ulricehamn som en lämplig plats att finnas på, bland annat för att de har fått frågor från ulricehamnare som är kunder i Borås eller Jönköping. Sedan fick de nyligen en fråga från fastighetsägaren som äger den aktuella lokalen.

– När de frågade var det rätt läge för oss, säger Magnus Wilhelmsson.

Nordic Wellness bildades av en stor del av gymkedjan Sportlife. Då var det 72 klubbar som lämnade Sportlife och bytte namn till Nordic Wellnes. Nu har den nya kedjan drygt åttio klubbar på olika håll i landet. Enligt Magnus Wilhelmsson planerar man att öppna flera och siktar närmast på att ha hundra.

En av flera saker som Nordic Wellness vill konkurrera med är priset.

– Vi är inte en lågpriskedja. Men man får mycket för pengarna. Vi har en bra produkt som fungerar väldigt bra, säger Magnus Wilhelmsson.

Onyx, som tidigare fanns i lokalerna, heter nu Lindas träningscenter och drivs precis som tidigare av Linda Reneby.

Hon är inte glad över ytterligare konkurrens.

– Det är som det är och bara att gilla läget. Men man jublar inte precis över ytterligare konkurrens precis när vi har gjort en jättesatsning.

Annons

Samtidigt säger hon sig inte vara speciellt orolig.

– De kommer ju inte med något unikt och vi tror att vi håller så hög kvalitet att vi kan stå oss i konkurrensen.

Hon saknar inte heller de gamla lokalerna som Nordic Wellness nu prisar.

– Vi växte ju ur dem, vi tycker att vi har fått det så mycket bättre, och det hoppas vi att kunderna också tycker.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons