Annons
Nyheter

Nytt gruppboende för åtta miljoner

Ett nytt gruppboende med fem platser ska byggas på Hester i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2014

En ansökan om förhandsbesked för bygglov har lämnats till miljö och samhällsbyggnad. Kostnaden för gruppbostaden beräknas landa på cirka åtta miljoner kronor. Pengar till investeringen finns avsatt i kommunens investeringsbudget.

Förutom själva bostadsdelen tillkommer kostnader för projektering, ledningar, samt gatuanslutning.

Annons

Det är avdelningen funktionsnedsättning i Ulricehamns kommun som under en tid behövt fler platser. Anledningen är att flera personer fått stöd till egen bostad beviljat. Dock har kommunen inte kunnat tillgodose behovet inom de tre månader som lagen anger som skälig väntetid.

Därför ska ett nytt gruppboende byggas.

Det ska bestå av fem platser (motsvarande fem lägenheter) samt gemensamhetsutrymmen.

Det blir människor med autism som ska få plats i det nya boendet.

– Vi har sedan en tid sett en viss efterfrågan på platser. Tidigare har vi kunnat lösa det på olika sätt med placeringar eller inköpta platser, säger Annette Bohman, verksamhetschef funktionsnedsättning.

Boendet kan tidigaste öppnas under andra halvan av 2015. Verksamhet funktionsnedsättning har inför öppnandet ansökt om pengar till personalförstärkning. Om, och i så fall hur många, nya tjänster som det skulle kunna bli fråga om har Annette Bohman i dagsläget ingen uppfattning om.

Det är avdelning fastighet i Ulricehamns kommun som svarar för det praktiska arbetet med att se till att gruppboendet byggs.

Nyligen fick man avslag på en annan föreslagen placering för det tilltänkta gruppboendet. Det var en placering i samma område som den nu tänkta placering. Fast närmare Hilleredsvägen och det industriområde som finns där.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons