Annons
Nyheter

Nytt företag etablerar sig i Hökerum

Företaget Winnington AB, som bland annat tillverkar snus utan tobak, flyttar in i det gamla sågverket i Hökerum med sina femton anställda.
Nyheter • Publicerad 21 december 2011

Winnington har köpt den delen av sågverket som nu är boulehall, samt utrymmena ovanför, av Hökerum bygg.

Enligt företagets vd Johan Björkholm kommer man att ha lager i det som nu är boulehall, och marknadsföring, försäljning och produktion i de övriga utrymmena i lokalen.

Annons

Winnington AB är ett relativt nystartat företag som har växt snabbt.

Första året, 2009, hade man en omsättning på 3,5 miljoner och sex anställda. Enligt Johan Björkholm kommer man i år landa på över tjugo miljoner och man har nu femton anställda.

– Nästa år kommer det bli betydligt mer, men det vill jag inte gå in på än, säger han.

Tidigare har företaget funnits i Sparsör med enheterna på olika platser. Men eftersom man som sagt har växt, och eftersom man vill ha allt samlat under samma tak har man sökt nya lokaler och då fann man den här lokalen i Hökerum.

Johan Björkholm tror alltså att företaget kommer att växa kraftigt i framtiden och att man kommer vara fler än de femton man nu har.

– Det kommer bli arbetstillfällen, både under 2012 och 2013, det kommer det absolut att bli.

Det var också därför de valde lokalen i Hökerum, för att det där finns möjlighet att växa.

Nu kommer de bland annat att ordna till lokalerna, säger han. De riktar sig till en ung målgrupp och har mycket exportkunder.

– Det är viktigt för oss att fastigheten ser tilltalande ut.

På sin hemsida skriver Winnington att företaget startades "med syfte att utveckla, tillverka och marknadsföra nya, hälsosamma och naturliga funktionsprodukter."

Annons

Bland annat gör man ett tobaksfritt snus som heter KickUp. Istället för tobak och nikotin innehåller KickUp bland annat vitaminer, pollenextrakt, ginseng och koffein.

– Vi vet genom undersökningar att femtio till sjuttio procent av alla som röker och snusar vill sluta och med KickUp får de ett nikotin- och tobaksfritt alternativ som ändå smakar och upplevs som snus, har Johan Björkholm sagt i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons