Annons
Nyheter
Ett nytt bostadsområde med plats för 30 villor planeras i Ulricehamns östra delar.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2011
Fastigheten där Jerker Segerkvist planerar att bygga bostäder ligger i stadens östra delar, intill Fredriksberg ett par hundra meter från Grönahögsvägen.
Fastigheten där Jerker Segerkvist planerar att bygga bostäder ligger i stadens östra delar, intill Fredriksberg ett par hundra meter från Grönahögsvägen.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det är Segerkvist entreprenad som står bakom planerna. Jerker Segerkvist har nyligen köpt 47 000 kvadratmeter, ungefär lika stort som sju fotbollsplaner, öster om Fredriksberg i området Stadsskogen.

– Tanken är att det ska bli enfamiljshus, det är ju det jag håller på med. Det kommer att röra sig om ett 30-tal tomter, säger han.

Annons

Jerker Segerkvist har bland annat byggt och sålt ungefär 15 villor på området Fridkulla och bygger just nu vid Sanatorievägen. Han kommer att fortsätta med sitt koncept att både sälja färdiga hus och att bygga efter kundens önskemål. I vissa fall säljer han även tomter.

– En del tycker att det är bra att jag bygger först så att de ser vad de får och vet vad det kostar. Andra vill bestämma själva hur deras hus ska se ut, säger han.

Enligt Mikael Zsiga, mark- och exploateringsansvarig på kommunen, fanns Stadsskogen med i kommunens gamla översiktsplan som ett tänkbart område för bostäder. Området finns dock inte med i den nya planen.

Jerker Segerkvist bedömer att det blir byggstart om ungefär två år. Först krävs det att kommunen upprättar en detaljplan, och det ska tas beslut om bland annat vägar till området.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons