Annons
Nyheter

Nytt apotek till Ulricehamn

På måndag öppnar ett nytt apotek i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2011
Butikschef Daniel Hjortvall förbereder öppnandet av det nya apoteket i Ulricehamn på måndag.
Butikschef Daniel Hjortvall förbereder öppnandet av det nya apoteket i Ulricehamn på måndag.Foto: Christer Seldevall
?Ulricehamn är ett intressant läge för en nyetablering?, säger Daniel Hjortvall, butikschef i nya apoteket i Ulricehamn.
?Ulricehamn är ett intressant läge för en nyetablering?, säger Daniel Hjortvall, butikschef i nya apoteket i Ulricehamn.Foto: Christer Seldevall

Placeringen blir i samma byggnad som vårdcentralen Hälsobrunnen sedan i våras är etablerad i.

Då UT hälsar på några dagar före inflyttning råder febril verksamhet i den nya lokalen. Främst handlar det om att fylla hyllorna med medicinförpackningar.

Annons

Butikschef Daniel Hjortvall tar en paus i arbetet för att berätta om Apoteket Hälsobrunnen, som det kommer att kallas.

– Ulricehamn är ett intressant läge för en nyetablering. Samtidigt spelar samarbetet med vårdcentralen som finns i samma byggnad stor roll. Hade inte den funnits här, hade inte vi valt den här placeringen, säger han.

Daniel Hjortvall är mycket nöjd med utformningen av lokalerna.

– Det är ljust och fräscht och ger ett trevligt intryck. Det spelar en stor roll för trivseln, både för personal och för våra kunder, säger han.

Daniel Hjortvall har tre års erfarenhet från apoteksverksamhet i Fristad, där han är delansvarig för ett motsvarande apotek.

Hans förhoppning är att nu kunna bygga upp en verksamhet i Ulricehamn, där ett personligt bemötande med kunderna står i fokus.

– Jag tror att det är vår stor möjlighet att bygga upp en trogen kundkrets, säger han. Någon priskonkurrens tror jag däremot inte att det kommer att bli. Jag är för mångfald och tycker det är bra om det finns alternativ att välja mellan.

Daniel Hjortvall är övertygad om att det finns tillräckligt med underlag för två apotek i Ulricehamn.

– Man brukar räkna med 1 apotek per 10 000 invånare. Det talar för att vi ska kunna bygga upp en kundkrets.

I starten kommer tre anställda att svara för verksamheten, på motsvarande 2,5 tjänst. Utvecklingen framöver får sedan avgöra vilken kapacitet som behövs.

Annons

Det nya apoteket ingår i den så kallade apoteksgruppen. Starten i Ulricehamn innebär att gruppen nu har 154 apotek i gång.

Utmaningen i starten blir hur behovet av att lagerföra mediciner kan hanteras.

– Lagerhållning kostar, så det blir en nöt att knäcka.

På måndag blir det invigning av apoteket. Den ska få en festlig inramning i form av bandklippning, lunchservering och bubbeldryck.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons