Annons
Nyheter

Nyopererade Hans slogs till marken vid uttagsautomat

75-årige Hans Classon hade precis varit och kollat upp sin några veckor gamla by pass-operation på vårdcentralen när han skulle ta ut pengar och blev slagen till marken.
Nyheter • Publicerad 21 december 2011
Hans Classon tycker det är otäckt att farliga människor går lösa. Vad kan hända härnäst, tänker han. Tänk om killen attackerar barn? Eller någon kvinna ?Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

När Hans Classon hoppade ur bilen vid uttagsautomaten i centrala Tranemo var det kö. Han ställde sig sist och när det blev hans tur upptäckte han att det stod en militärklädd man obehagligt nära. Hans bad mannen flytta sig en halvmeter, så att han åtminstone stod utanför den cirkel som målats runt automaten på asfalten. Hans tog ut sina pengar, väntade på kvitto, tog ett steg därifrån. Sedan minns han inte mer.

– Min måg Gösta satt i bilen och väntade på mig. När han såg att jag var färdig körde han fram. Där ser han hur den militärklädde mannen tar några snabba steg fram mot mig och slår till mig i huvudet så att jag faller, berättar Hans.

Annons

Hans föll framåt i asfalten, tog i sig med händerna, slog i huvudet och skadade knäet. Han kände aldrig att det gjorde ont, istället oroade han sig för hur det gått med operationsärret efter den några veckor gamla by pass-operationen och hur kroppen skulle reagera med tanke på den blodförtunnande medicin han ordinerats på grund av hjärtoperationen.

– Tänk om han hade sparkat på mig? Då vet jag inte vad som skulle kunna ha hänt. Då kanske jag aldrig hade blivit riktigt bra.

Mågen Gösta ringde polisen och de åkte till polisstationen i Tranemo. Där fanns det ingen, åtminstone ingen som öppnade. Eftersom bankpersonalen hade hört någon sparka mot automaten hade de kommit utrusande så också de ringde polisen. Efter en stund kom det en polisbil och Gösta körde Hans till vårdcentralen för att kontrollera skadorna.

– Jag fick stränga order från läkaren innan jag lämnade sjukhuset att jag inte får lyfta saker tyngre än ett kilo och så händer det här. Jag blev ju jätterädd!

På vårdcentralen rengjorde personalen hans sår och polisen kom så att Hans fick berätta om det som hänt.

Nu har det gått en vecka sedan händelsen och Hans har nästan lagt den bakom sig.

– Ja, jag tänker lite på det som hänt varje dag, men det är inte så att jag mår dåligt av den. Och killen mådde ju inte bra. Han behöver vård. Fängelse hjälper nog inte honom.

Den militärklädde omhändertogs senare på eftermiddagen i Tranemo. Då var han misstänkt för ett flertal brott. Förutom grov misshandel så samlade han på sig skadegörelse, stöld och våld mot tjänsteman. Enligt åklagarmyndigheten pågår nu en förundersökning i ärendet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons