Annons
Nyheter

Nyce

Cenneth Cedergren, vd och delägare Nyce, Nittorp
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2013

Varför är ni etablerade i Nittorp?

– Vi valde medvetet bort en placering i exempelvis Göteborg eller Borås. På en mindre ort är det större chans att medarbetarna stannar kvar i anställningen. När vi så hittade en ledig lokal i Nittorp så valde vi den.

Annons

Fördelar med etablering på mindre ort?

– Låga lokalkostnader är en fördel. Hade vi varit i Göteborg hade vi troligen fått betala tio gånger så mycket. En långsiktighet hos medarbetarna är också en fördel. Sedan finns det en human infallsvinkel. Våra medarbetare är ofta ute på kundbesök med resor och intensiva möten. Att däremellan återvända till arbetsplatsen i Nittorp ger chans till tempväxling, som jag tror är bra för människan.

Nackdelar med etablering på mindre ort?

– Hm, nej. Möjligen att en del av vår personal behöver pendla hit.

– Från Nittorp har vi 2,5 timme till Malmö, 4,5 timmar till Oslo och 1,5 timme till Göteborg. Att ha tillgång till tre huvudstäder inom tre-fyra timmar är snarare en fördel.

Särskilda önskemål som skulle underlätta företagandet?

– En mer balanserad rapportering i media, vad gäller landsbygdsföretagande kontra företagande i större städer. I sådan rapportering ligger nästan alltid underförstått att en etablering på landsbygden är något negativt, medan motsatsen gäller för städerna.

Hur ser det ut för er om tio år?

– Då har vi förmodligen ytterligare plats- eller konsultkontor, kanske i Mälardalen, kanske i södra Skåne, kanske i Köpenhamn. Men kontoret i Nittorp tror jag finns kvar. Det ligger centralt och bra till, rent logistiskt, sett ur företags perspektiv. Skulle vi flytta närmare eller till Göteborg, får vi längre avstånd till Stockholm.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons