Annons
Nyheter

Nya tongångar i Ulricehamn

Under ett bra tag har det varit tyst på livebandsfronten i Ulricehamn. Nu vänder vindarna. Både Format- butik och café och Bar Prego bjuder nu på ljuva toner.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2011
Janne Carlsson, driver Club Rundgång som är medarrangörer till spelningen på Format den 19:e augusti.
Janne Carlsson, driver Club Rundgång som är medarrangörer till spelningen på Format den 19:e augusti.Foto: Cecilia Hugosson
David Johnson från bandet Vide är en av arrangörerna till "Klubb Måndagshinken- på fredagar". Karin och Jens Norrlander, ägare till Bar Prego ser fram emot samarbetet. ? Det här är en grym lokal, som skapar närhet mellan publik och musiker. Det ger en riktigt skön stämning, säger Karin Norrlander.
David Johnson från bandet Vide är en av arrangörerna till "Klubb Måndagshinken- på fredagar". Karin och Jens Norrlander, ägare till Bar Prego ser fram emot samarbetet. ? Det här är en grym lokal, som skapar närhet mellan publik och musiker. Det ger en riktigt skön stämning, säger Karin Norrlander.Foto: Cecilia Hugosson
Patrik Karlsson och Karin Rylander, ägare till Format - butik och café har många planer inför hösten. ? Vi är inte låsta i något fack, utan kan tänka utanför boxen och kommer att arrangera många tillställningar, säger Karin Rylander.
Patrik Karlsson och Karin Rylander, ägare till Format - butik och café har många planer inför hösten. ? Vi är inte låsta i något fack, utan kan tänka utanför boxen och kommer att arrangera många tillställningar, säger Karin Rylander.Foto: Cecilia Hugosson

– Det behövs en scen för människor som är kulturutövare och en mötesplats som är enkel och lättillgänglig, säger Jens Norrlander, som tillsammans med Karin Norrlander driver Bar Prego.

Den 19:e augusti drar de, tillsammans med medarrangörerna och bandet Vide, igång "Klubb Måndagshinken- nu på fredagar". Ett koncept som tidigare hållts i Borås. Ett par olika akter uppträder varje kväll, fem fredagar fram till vintern. Gaget till bandet består av pengar som besökarna lägger i en hink.

Annons

– Det är enkelt, gratis inträde, och avskalat, och alla typer av band kommer att uppträda, säger David Johnson från Vide.

Dagen efter "Måndagshinken på fredagar" dragit igång är det dags för konsert på Format- butik och café. Det är bandet Trunk, en trio på munspel, nyckelharpa och sång som kör en helvkväll ute på Formats innergård.

– Första gången jag såg Trunk uppträda live i Trollhättan tänkte jag "det här bandet måste jag göra nånting på". Det var annorlunda och riktigt bra, säger Janne Carlsson.

Janne Carlsson driver Club Rundgång som är medarrangör till Format den 20:e augusti.

– Det är ett roligt samarbete. Club Rundgång har erfarenhet av musikarrangemang och Janne har tagit fram bandförslaget, sedan står vi för upprustning av innergården, baren och annat, säger Karin Rylander, som med Patrik Carlsson är ägare till Format.

De beskriver kvällen som en "skön kvartersfest på innergården", med alkoholrättigheter och öppen grill.

– Det finns ett sug efter sådana här kvällar. Publiken kommer förmodligen inte vara den typiska "natklubbspubliken", som vill ut och festa. Utan något äldre, mer "laid back" och skön, säger Janne Carlsson.

Nästa gång det blir musik på Format är den 29:e oktober. Då planeras det opera i lägenheten ovanför butiken.

– Vi kallar det "kultur i nytt format", lite mer lättillgängligt. Det är en tjej från Köpenhamnsoperan, som uppträder med operaklassiker, säger Karin Rylander.

Karin och Patrik på Format planerar även quizkvällar och mycket annat i höst.

Annons

– Vi vill hitta på så mycket som möjligt. Finns det intresse för livespelningen i augusti så kommer vi givetvis att testa det fler gånger, säger Karin Rylander.

Även Bar Prego har fått frågor om att använda sin lokal till utställningar och annat.

– Det är så roligt när kreativa människor söker upp en. Man har en lokal som kan användas till offentliga möten. Än så länge har vi fokus på Måndagshinken- på fredagar. Sedan får vi se hur det blir i framtiden, säger Jens Norrlander.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons