Annons
Nyheter

Nya ansikten på vårdcentralen

Tre nya i personalen, gott betyg i senaste patientenkäten och nu kan personal på vårdcentralen i Dalum dessutom vara med och påverka vad primärvårdens alla sextusen anställda ska ha på sig för kläder.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2013
Farid Ahmad Abqari är en av de nya läkarna på vårdcentralen i Dalum. FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieUlrika Classon, vårdcentralschef i Dalum, är också projektledare för regionens arbete med att all personal inom primärvården ska får nya kläder. FOTO: Pernilla Rudenwall Petrie
Farid Ahmad Abqari är en av de nya läkarna på vårdcentralen i Dalum. FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieUlrika Classon, vårdcentralschef i Dalum, är också projektledare för regionens arbete med att all personal inom primärvården ska får nya kläder. FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 
Ulrika Classon.
Ulrika Classon.Foto: 

Det är många som har undrat hur det går, säger Vårdcentralschefen Ulrika Classon. Alltså hur det går med rekryteringen efter att läkarparet Hagmans slutade. Därför är hon nöjd med att de nu har anställt tre personer till vårdcentralen.

Hon säger att det är undersköterskan Suzanne Johansson, underläkaren Farid Abqari och distriktsläkaren Eva Mladin.

Annons

– Som det ser ut nu har vi full bemanning, säger Ulrika Classon.

Sedan kom dessutom det där med enkäten i dagarna. Patienter i hela landet har fått svara på hur de upplever vården. Tanken är att primärvården ska använda resultatet för att försöka bli bättre.

Patienternas svar kan delas in i olika grupper, som bemötande, information, tillgänglighet, förtroende med mera. På alla punkter är Dalum bättre än snittet i landet. Dessutom är man bäst i premiärvårdens område sju, där Ulricehamn, Svenljunga, Tranemo och Mark ingår.

– Det är roligt. Jag tror det beror på att vi är en liten enhet. Man får en helt annan patientkännedom här, säger Ulrika Classon.

Och så var det där med att påverka all personal inom primärvården. Sedan ett par veckor är Ulrika Classon också projektledare för regionens arbete med att all personal i primärvården ska få nya kläder.

Bland annat har klädbytet med primärvårdens namnbyte att göra. Snart heter det inte Primärvården utan Närhälsan istället. Dessutom har det en djupare förklaring. Med mer enhetliga kläder hoppas primärvården bidra till patientens trygghet.

– Man ska känna igen sig när man kommer till en vårdcentral, säger Ulrika Classon.

Ulrika Classon och hennes projektgrupp har ett stort och komplext arbete framför sig. Hon berättar att det är en lång rad hänsyn som ska tas. Kläderna ska passa alla, långa som korta. De ska vara ändamålsenliga för psykologen, läkaren, hon som gör hembesök, han som arbetar med barn och så vidare. Samtidigt ska kläderna vara snygga, hållbara, miljövänliga och hygieniska, för att bara nämna något.

Totalt är det sextusen personer som påverkas och många lär ha synpunkter.

– Det här berör personalen mycket. Alla går och längtar efter de här kläderna. Det kommer bli många åsikter.

Annons

Men hon säger att det kommer bli roligt.

– Jag har alltid brunnit för kläder. Jag tycker det är viktigt. Kläderna bidrar till det första intrycket och berättar vad man står för.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons