Annons
Nyheter

Ny restaurang på Lassalyckan

Restaurang, boende och konferens.
Några veckor in i april räknar Sventagården med att komma igång med verksamheten i Lassalyckan.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2011

Det är när Sporthotellet Ulricehamn flyttat ut till den 31 mars som det är dags för den nye hyresgästen Sventagården att fylla tomrummet med ny verksamhet.

Men inriktningen blir ungefär densamma som i dag. Alltså matservering, boende och konferens.

Annons

– Tanken är att vi ska försöka komma igång så snart som möjligt, berättar Per Johansson, som äger Sventagården AB.

En anmälan om livsmedelsanläggning har lämnats in till Ulricehamns kommun. Den avser bearbetning och servering av livsmedel.

Enligt Per Johansson är den exakta inriktningen ännu inte bestämd.

– Det beror lite på hur utvecklingen blir. Men klart är att vi kommer att svara för servering. Dels möjlighet att äta lunch, men dels även restaurangverksamhet.

Däremot räknar han inte med att man kommer att bedriva traditionell lunchservering.

För att presentera anläggningen för allmänheten kommer ett öppet hus att hållas någon gång i maj.

Inredning till restaurangen är beställd. Siktet är att så snart som möjligt komma igång med serveringen. Även boende kommer att erbjudas, precis som i dag.

– Vår inriktning är att bli mer av hotell. Tanken är också att bygga ut anläggningen för att kunna ta emot fler gäster, säger Per Johansson.

Sventagården som företag förknippas kanske mest med markentreprenad och steget till restaurangverksamhet kan verka långt. Hur ser du på era möjligheter att driva verksamheten?

– Dom är goda. Visst är det som du säger markentreprenad som vi främst ägnar oss åt. Men vi driftar även verksamheten i skidbacken med allt vad det innebär. Så egentligen är steget till detta inte så långt som det kan tyckas.

Annons

– I takt med att verksamheten kommer igång kommer vi även att anställa folk.

Du är både kommunpolitiker och företagare. Hur kan allmänheten känna sig övertygad om att din roll som politiker inte spelat roll i den här affären?

– Jag ser inte att jag skulle ha någon möjlighet att påverka beslut av detta slag.

Ser du själv något problem med dina olika roller som politiker och företagare?

– Nej. Tidigare då jag hade fler uppdrag var jag väldigt noga med att skilja på mina olika roller. Det ser jag som oerhört viktigt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons