Annons
Nyheter

Ny ledamot för SD kan få plats i fullmäktige

Efter att Niclas Sunding lämnat sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Ulricehamn, finns nu en ersättare.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2011

Det är Karl-Fredrik Mann, 30 år och bosatt i Ulricehamn, som kan bli den som tar plats i partiets tomma stol i fullmäktigesalen.

När UT tar kontakt med honom har han ingen aning om att han nu fått en plats i kommunfullmäktige.

Annons

– Det har jag inte fått veta något om. Jag utgår ifrån att partiet kontaktar mig om detta, säger han.

Enligt valmyndigheten vid länsstyrelsen i Vänersborg har Karl-Fredrik Mann fått en (1) personröst i valet. Karl-Fredrik Mann fanns däremot inte med på partiets valsedel. Vilket alltså betyder att en röst räcker, för att få en plats i kommunfullmäktige.

– Efter valet var det någon som nämnde det för mig att jag hade fått en personröst. Men det var andra som fick plats i fullmäktige, så jag har inte tänkt på det sedan dess, säger Karl-Fredrik Mann.

Är du medlem i Sverigedemokraterna?

– Nej, men jag sympatiserar i mångt och mycket med deras politik. Även om den inte kan beskrivas som politiskt korrekt.

Kommer du att ta platsen som ledamot i fullmäktige?

– Det kan jag inte kommentera nu. Först vill jag ha en kontakt med partiet. Och så vill jag få information om vad det innebär att sitta i fullmäktige, säger Karl-Fredrik Mann.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons