Annons
Nyheter

Nitta-möte om skolan inställt

Det blir inget möte i Nitta på söndag om skolfrågan.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2010

Orsaken till att mötet ställts in är att vissa inbjudna politiker inte hade möjlighet att medverka. Därför enades politikerna om att eftersom vissa inte kunde medverka så skulle inte heller någon annan komma. Poängen är att samtliga politiska partier i kommunen ska vara representerade vid ett möte av detta slag.

Nu planeras i stället för ett möte om några veckor. Preliminärt datum är 15 juni, vilket är en tisdag. Inför det mötet kommer samtliga fullmäktigeledamöter samt ledamöter i barn- och utbildningsnämnden inbjudas, liksom kommunstyrelsen.

Annons

– Jag vill ha så bred uppslutning som möjligt, säger Sven-Olof Johansson, ordförande i Nitta samhällsförening.

Han säger sig ha viss förståelse för att politiker inte hade möjlighet att medverka nu på söndag, då det är pingsthelg.

Men fortfarande finns flera obesvarade frågor gällande nämndens beslut att lägga ner skolan i Nitta.

Detta trots ett tidigare möte om skolfrågan som hölls på kommunens initiativ.

– Exempelvis vill vi veta vad som hände med löftet att Nitta skola åter ska bli en F3-skola. Treorna lånades ut till Hökerum på grund av platsbrist. Meningen var att skolan ska byggas nu. Frågan är vad det löftet är värt i dag.

Vart det statliga bidraget till kommunen har gått till är en annan fråga. Elevers rätt att fritt välja närmaste skola är också något som kräver svar på politiskt håll, enligt Sven-Olof Johansson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons