Annons
Nyheter
Trafikverket har utsett företaget Nexans i Grimsås till huvudleverantör av kabel under perioden från 2014 till 2016, vilket motsvarar ett värde av 140 miljoner.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2013

Enligt Nexans fanns det flera skäl för Trafikverket att välja dem, som företagets stora sortiment, höga kvalitet på produkterna samt korta ledtid.

– Vi har valt Nexans som huvudleverantör eftersom de har offererat oss den totalekonomiskt mest fördelaktiga lösningen, säger Mattias Häggström som är inköpschef på Trafikverket.

Annons

Nexans har under flera år levererat kabellösningar för järnväg. Företaget ser nu detta som en bekräftelse på att man är en ledande järnvägsleverantör.

– Vi ser avtalet som en inledning på ett långvarigt samarbete där vi tillsammans med Trafikverket bidrar till utvecklingen av modern svensk infrastruktur, säger Rick Johansson, affärsområdeschef Telekom och projekt.

Avtalet gäller telekabel, styrkabel och elnätskabel som producerars i Grimsås. Delar av elnätskabelbehovet kommer också att tillverkas i Nexans anläggning i norska Namsos.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons