Annons
Nyheter
I går var Else-Marie Lindgren riksdagsman för KD i Ulricehamn och samlade ihop protestlistorna mot att P-O Lundgren planerar att stänga sin läkarmottagning.
Nyheter • Publicerad 12 april 2010
? Ta nu med detta till Göran Hägglund! Maj-Britt Gustavsson och Yvonne Toll lämnar över 1519 namn till KD-politikerna Valéria Kant och Else-Marie Lindgren.
? Ta nu med detta till Göran Hägglund! Maj-Britt Gustavsson och Yvonne Toll lämnar över 1519 namn till KD-politikerna Valéria Kant och Else-Marie Lindgren.Foto: 

Anledningen är, som UT berättat om tidigare, den utredning som gjorts på uppdrag av socialminister Göran Hägglund och som P O Lundgren sett som ett hot mot hans framtida verksamhet som ensam privatläkare.

– Göran Hägglund har för mig poängterat att detta enbart är en utredning, något liggande förslag att behandla finns ännu inte, säger Else Marie Lundgren. Vid sitt andra besök i Ulricehamn på en månad hade sällskap med partikamraten Valéria Kant, förste vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhärad.

Annons

– I vårt parti vill vi se mångfalden inom alla områden inom vården säger Valéria Kant.

Else-Marie Lindgren kommer i dag torsdag kommer att lämna över de 1519 namnen tillsammans med ett följebrev från Yvonne Toll och Maj-Britt Gustavsson som var de som drog igång namninsamlingen.

För P O Lundgren ändrar dock varken namninsamlingen eller de lugnande orden från politikerna något i sak.

– Planerna om att stänga mottagningen den 1 maj ligger kvar. Samtidigt som jag verkligen uppskattar det stora stöd jag fått, säger P O Lundgren.

Han avslöjar också att planerna på att hitta en lösning i form av en bolagsägd vårdcentral fortsätter.

Jörgen Wester
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons