Annons
Nyheter

Nämndhuset säljs innan årsskiftet

Nu ska Nämndhuset säljas. Kommunen har aktivt gått ut för att upphandla mäklartjänst till försäljningen.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2011

Till årsskiftet 2011-2012 skall affären vara klar och Nämndhuset avvecklad som kommunal fastighet.

För närvande finns, förutom Ulricehamns stadsbibliotek och fritidsgården Forum, även en vävstuga i Nämndhuset.

Annons

Frågan är vart de verksamheterna tar vägen efter årsskiftet

– Det blir en förhandlingsfråga mellan kommunen och den framtid köparen, säger sommarvikarierande kommunalrådet Mattias Josefsson (S). För kommunens del handlar det om att under en begränsad tid få vara kvar som hyresgäst i fastigheten.

Finns det konkreta planer vart bibliotek och fritidsgård i ett senare skede ska ta vägen?

– Saken har förstås varit uppe på agendan, men det är inget som jag vill kommentera i dagsläget, säger Mattias Josefsson.

Enligt vad UT erfar är de kommunala planerna att Forums verksamhet ska flyttas till Stenbocksskolan och att biblioteket, innan en framtida, permanent placering är klar, skall inrymmas på Tingsholmsgymnasiet.

Nämndhuset, som ligger i kvarteret Kina, har en byggnadsarea på cirka 1 100 kvadratmeter. Vad en framtida köpare tänker göra med fastigheten är inte klart, men en inte alltför vågad gissning är att det blir bostäder. Läget vid Strandgatan, med hela Åsunden som fond och mitt i centrum, måste vara en av centralortens mest attraktiva.

Om det sedan byggs om i befintliga lokaler eller det blir rivning och sedan nybygge, återstår att se. Hursomhelst krävs en detaljplaneändrig för att fastigheten ska få inrymma lägenheter.

Hur mycket pengar räknar kommunen med att få in på försäljningen?

– Den frågan svarar jag förstås inte på. Det handlar om en framtida förhandling som jag inte vill föregå, men vi har väl en någorlunda klar prisbild av vad ett realistiskt pris skall vara, säger Mattias Josefsson.

Sista anbudsdag för hugade mäklare är satt till 25 augusti.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons